hand Zapytaj o MORWĘ BIAŁĄ PLUS
  • Tu kupisz: Głógów, Apteka "Nova Kazet"
  • Tu kupisz: Świdnik, ul. Niepodległości 24
  • Tu kupisz: Świecie, ul. Cukrowników 2
  • Tu kupisz: Wrocław, ul. Grabińska 94
  • Tu kupisz: Wrocław, ul. Bierutowska 63
  • Tu kupisz: Wrocław, ul. Wittiga 9
  • Tu kupisz: Bydgoszcz, ul. Kujawska 48
  • Tu kupisz: Toruń, ul. Powstańców Śląskich
  • Tu kupisz: Dmosiny, ul. Osiny 10
  • Tu kupisz: Goraj, ul. Puławska 2
  • Tu kupisz: Grabów, ul. 1-go Maja 1
  • Tu kupisz: Lublin, ul. Kilińskiego 25 D
  • Tu kupisz: Opole Lubelskie, ul. Poniatowskiego 64
  • Tu kupisz: Radecznica, ul. Stara Wieś 98 A
  • Tu kupisz: Świdnik, ul. Kosynierów 16
  • Tu kupisz: Działoszyn, ul. Batorego 1C
  • Tu kupisz: Piotrków Trybunalski, ul. Wojska Polskiego 77
  • Tu kupisz: Raszków, ul. Rynek 11
  • Tu kupisz: Łódź, ul. Przędzalnia 124
  • Tu kupisz: Łódź, ul. Piotrkowska 192
  • Tu kupisz: Łódź, ul. Bartoka 1/39
  • Tu kupisz: Marki, ul. Pederewskiego 14
  • Tu kupisz: Brzozów, ul. Kościuszki 2
  • Tu kupisz: Moszczenica, ul. Piotrkowska 15 A
  • Tu kupisz: Chem, ul. Pilsudzkiego 12
  • Tu kupisz: Łęczyca, ul. Przedrynek 6

NOWOŚĆ

 

MORWA BIAŁA PLUS FASOLAMINA suplement diety został opracowany specjalnie dla osób, które dbają o ilość cukrów przyjmowanych wraz z pożywieniem, szczególnie podczas odchudzania. Zmniejszone przyswajanie węglowodanów 5 pomaga w utrzymaniu prawidłowej wagi ciała i wspomaga odchudzanie 1,2,3,4.

1Chrom pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu glukozy we krwi

2Chrom przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu makroskładników odżywczych

3Niacyna, tiamina, witamina B6 przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego

4Witamina B6 przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu białka i glikogenu

5Ekstrakt z liści morwy białej może przyczynić sie do utrzymania zrównoważonego metabolizmu węglowodanów w organizmie człowieka. Ekstrakt z liści morwy białej, dzięki zawartości substancji wpływających na działanie enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów, ogranicza ich wchłanianie po posiłku.

Fasolamina występująca w ekstrakcie z nasion białej fasoli wpływa na wchłanianie skrobi z pokarmów bogatych w skrobię (ryż, ziemniaki, chleb, kukurydza) i jej trawienie.

Suplement diety MORWA BIAŁA PLUS FASOLAMINA został zoptymalizowany pod względem bezpieczeństwa zastosowanych składników pomocniczych w tabletce. Nie zawiera w swoim składzie barwników syntetycznych. 

 

 

Video informacja

Zapraszamy do zapoznania się z krótkim filmem informacyjnym o Morwie Białej Plus.

 

 

Wesołego Alleluja!

Konkurs!

W najnowszym odcinku Diabetyk.tv do wygrania Morwa Biała Plus. Zapraszamy!


Nowa rekomendacja WHO dotyczaca dziennego spożycia cukrów prostych.

Stanowisko Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) z 2002 r. dotyczące rekomendowanej ilości cukrów prostych w codziennej zbilansowanej diecie zakładało 10% - owy udział w stosunku do wszystkich spożywanych kalorii. Zalecenie to nadal obowiązuje, choć WHO coraz wyraźniej wskazuje na potrzebę zmniejszania spożycia cukrów do ok 25 g dziennie. Eksperci obawiają się, że spożywanie węglowodanów prostych, zwłaszcza w postaci napojów słodzonych cukrem (ale nie tylko) może spowodować nadmierne pobranie energii z cukrów prostych kosztem mniejszego udziału w diecie produktów bardziej korzystnych żywieniowo.

Nowe zalecenia WHO są odpowiedzią na wzrastającą liczbę osób otyłych oraz liczbę chorób stomatologicznych (np. próchnicy), do których w głównej mierze przyczynia się spożycie żywności przetworzonej z dodatkiem cukrów prostych. Obniżenie zalecanego dziennego spożycia tych składników odżywczych z 10% na 5 % ma przynieść konsumentom wymierne korzyści, jednak WHO podkreśla potrzebę debaty oraz zaangażowania wszystkich zainteresowanych stron. Aktualnym wyrazem walki z problemem otyłości są m.in.: działania w zakresie samoregulacji w reklamie produktów skierowanych do dzieci, a także treść najczęściej dyskutowanego obecnie w branży spożywczej rozporządzenia - nr 1169/2011 w sprawie informowania konsumentów na temat żywności (...). Rodzi się pytanie, czy zmiana ww. zaleceń może w przyszłości wpłynąć na zmianę referencyjnych wartości spożycia dla cukrów prostych?

Do 31 marca 2014 r. mają trwać konsultacje dotyczące rekomendacji WHO.